Hyvät vaellusreitit ja vaellustarvikkeet kunniaan!

By mezza | Vaellus

Dec 07

TOP 10 varustenettikaupat Suomessa

Vaellus ja erämatkailu on mukava ja antoisa harrastus, kunhan varusteet ovat kunnolliset. Monia vaeltajia ja erämatkailijoita kiehtoo koskematon luonto ja sen mukanaan tuoma rauha sekä hiljaisuus. Vaellusreitit kannattaa tutkia tarkoin ennen matkalle lähtöä, jotta kokemuksesta tulisi mahdollisimman positiivinen ja miellyttävä. Usein vaeltamisesta puhuttaessa tulee mieleen Lapin luonto, mutta vaellusreittejä löytyy myös etelämpää. Esimerkiksi Nuuksion kansallispuisto sijaitsee bussiyhteyden päässä Helsingistä, joten ei tarvitse ottaa viikon lomaa päästäkseen luontoon vaeltamaan. Toisille taas on itsestään selvää lähteä vaeltamaan pohjoiseen. Joko kuulet erämaan kutsun?

Hyvän nettikaupan kriteerit

Mistä sitten voi löytää hyvät vaellustarvikkeet ja mitkä ovat hyvän nettikaupan kriteerit? Näitä kysymyksiä varmaankin pohtii yksi jos toinenkin hyviä vaellustarvikkeita etsivä. Toisille se elämys alkaa siitä, kun saa käydä kokeilemassa ja fiilistelemässä uusia varusteita eräkaupassa. Silloinhan ne sopivat kootkin on helppo valita eikä tarvitse lähteä palauttelemaan tuotteita. Mikäli ei jaksa lähteä kauppoihin kiertelemään, on nettikauppa aivan mainio vaihtoehto. Netistähän löytyy kaikenlaisia myyjiä ja siksi onkin tärkeää löytää hyvä ja luotettava sellainen. Mitkä ominaisuudet sitten ovat nettikaupoilla, jotka vuodesta toiseen pysyvät Top 10 -listalla?

Nettikaupan pitää tietysti olla luotettava ja toimitusten varmoja sekä nopeita, sillä eihän kukaan tahdo viikkokausia odotella erätarvikkeitaan, kun mieli jo halajaa vaeltamaan. Hyvien nettikauppojen listalla pysymiseen ei pelkkä toimitusaika kuitenkaan riitä, vaan palautusten ja reklamaatioiden pitää myös toimia sujuvasti. Tuotteiden hinnat, itse tuotevalikoima sekä toimituskulut ovat myös kaupan suosioon vaikuttavia tekijöitä. Hintavertailu kannattaa aina ja halvoista löydöistäkin saa jo sinänsä mielihyvää. Retkeily on aina mukavaa ja vielä mukavammaksi sen tekee, kun saa testata uusia varusteita ensimmäistä kertaa.

Mistä löytyvät parhaat vaellusreitit?

Hyvät vaellusreitit voivat löytyä joko kotimaasta tai ulkomailta riippuen siitä, mitä itse haluaa retkeltään. Mikäli haluaa nauttia omasta kotimaisesta luonnostamme, ovat pohjoiseen suuntautuvat matkat ehdottomasti paras valinta. Netistä löytää hyviä oppaita erilaisista vaellusreiteistä. Muistakin pohjoismaista löytyy mahtavia vaellusreittejä. Silloin vaihtoehtona voi olla vaikkapa Tanskan Saaristoreitti tai Islannin mahtava Landmannalaugar. Siellä väsynyt vaeltaja voi esimerkiksi pulahtaa yhteen Islannin kuuluisista kuumista lähteistä. Halutessaan vähän pidemmälle voi lähteä vaikka Saksan upeisiin lumihuippuisiin vaellusmaisemiin tai vaikka Italian Dolomiiteille, joista varmaan jokainen on joskus nähnyt valokuvia. Sellaisia kuvia olisikin mukava laittaa omaankin albumiin.

Mikä vaelluksen suunnittelussa on tärkeää?

Vaellusta suunniteltaessa kaiken perusta ovat hyvät ja toimivat varusteet. Näihin kuuluvat vaatteet ja kengät, jotka pitävät vaeltajan kuivana ja lämpimänä säällä kuin säällä. Makuupussia ei kuitenkaan sovi unohtaa kamppeita pakatessa. Retkikeittimet, ruoanlaittovälineet, tulitikut sekä puukko ovat itsestäänselvyys jokaiselle vaeltamaan lähtijälle. Teltta ja matkaan sopiva rinkka löytyy myös jokaisesta kunnollisesta retkivarusteita myyvästä kaupasta. Hintavertailut on hyvä tehdä ajoissa, jotta ehtii hankkimaan kaikki tarvittavat kamppeet ennen retkelle lähtemistä. Vaellusreitit pitää myös harkita tarkkaan ja miettiä millaisia matkoja on halukas vaeltamaan. Tämän kaiken ollessa kunnossa voi matkaan lähteä hyvillä mielin!

About the Author

Leave a Comment:

Leave a Comment: